Основні характеристики штучного каменю

штучний каміньСьогодні під терміном «Штучний камінь» прийнято розуміти декоративну облицювальну плитку, фактура якої імітує натуральну кладку. Основною складовою штучного каменю, як правило, є цемент. Саме від його походження (вітчизняний або імпортний) і залежить кінцева вартість штучного каменю. Крім того, ціна визначається кольором матеріалу: цемент сірого набагато дешевше свого білого аналога.

При виробництві штучного каменю в якості наповнювача часто використовують керамзит, пісок, перліт або суміш цих складових. Не менш важливим компонентом штучного каменя є барвник. Від його якості залежить кінцева вартість матеріалу, а також стійкість фарбування готового виробу. Варто зазначити, що в процесі придбання досить складно визначити якість барвника, використаного у виробництві штучного каменю — візуально дешеві барвники нічим не відрізняються від більш дорогих аналогів. Однак через півроку один матеріал повністю змінить свій колір, а другий — збереже первісний вигляд.

Тим не менш, звичайному покупцеві практично не можливо «на око» оцінити якість барвника, тому, вибираючи штучний камінь, ретельно вивчіть сертифікат якості, який до нього додається.

Як уже говорилося, вартість штучного каменю в чому визначається місцем його виробництва. Зрозуміло, імпортний матеріал дорожче. У колишні часи оздоблювальні матеріали в основному привозили з Америки, однак зараз компанії активно освоюють його виробництво, намагаючись знизити ціну і зберегти якість готового продукту. Так, легка облицювальна цегла європейського виробництва сьогодні доступний за ціною 25-35 доларів за квадратний метр, в той час як аналогічна вітчизняна продукція пропонується за 19 доларів.

Безсумнівно, найважливішим моментом в процесі виготовлення виробів зі штучного каменю є дотримання технології виробництва. При цьому категорично не допускається до реалізації тільки що зроблений матеріал, що ще не набрав достатньої міцності. Приміром, «свіжий» камінь може поміняти згодом свої властивості або розсипатися при транспортуванні. Згідно технологічним вимогам, сушка виробів повинна здійснюватися при певній вологості і температурі не менше тижня. Після закінчення цього часу готовність матеріалу складає приблизно 60%, і вже можна здійснювати його транспортування. Тому передо покупкою обов’язково поцікавтесь, який вік має штучний камінь.

Запись опубликована в рубрике Строительство. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Комментарии запрещены.